Vuoden Puhallinorkesteri on Varkauden soittokunta

Suomen Puhallinorkesteriliitto on myöntänyt Vuoden Puhallinorkesteri –tunnustuspalkinnon Varkauden soittokunnalle. Tunnustus jaetaan Valtakunnallisilla Puhallinpäivillä Rovaniemellä 18.3.2017. Vuoden puhallinorkesteri –palkinto myönnetään harrastemusiikin parissa toimivalle puhallinorkesterille, joka on erityisesti ansioitunut palkitsemisvuotta edeltävänä vuotena.

Varkauden soittokunta on saavuttanut jo 104 vuoden iän ja sitä johtaa kapellimestari Janne Juutilainen. Orkesteri on määrätietoisesti kehittänyt puhallinmusiikkiharrastusta kaikissa muodoissaan Varkaudessa. Perinteisten konserttien ja tapahtumien lisäksi Varkauden soittokunta etsii jatkuvasti uudenlaisia tapoja ja paikkoja missä esiintyä ja ilahduttaa kanssaihmisiä. Minnepä ei innokas puhallinmusiikin harrastaja menisi levittämään puhallinmusiikin iloista sanomaa. Varkauden soittokunta on muun muassa soittanut tangotanssit vesitornin katolla, soittoa Kalakukko-katujunassa, hinaajan kannella, uima-altaan reunalla...

Orkesterin saadessa tunnustuksen Vuoden puhallinorkesteriksi 2016, yhtenä merkittävänä meriittinä on vahva yhteistyön tekeminen ja erityisesti Hankihönkäys -puhallinmusiikkileirin toteuttaminen jo seitsemättä kertaa. Talvella 2017 järjestetyn tapahtuman yhteydessä tehtiin musiikkivideo, Janne Ikosen säveltämä Suomi 100 - Alkusoittofanfaari, Varkauden soittokunnan tuottamana, yhteistyössä Pohjois-Savon liiton kanssa, lahjaksi 100 vuotiaalle Suomelle.

Vuoden Puhallinorkesteri – palkinto on myönnetty tähän mennessä seuraaville orkestereille

2010 Tuulimyllyn Puhaltajat (Säkylä)
2011 Montolan Puhallinorkesteri (Lappeenranta)
2012 Ikaalisten Nuoriso-orkesteri
2013 Outokummun Puhallinorkesteri
2014 Rantasalmen Puhallinorkesteri
2015 Karelia Puhallinorkesteri (Helsinki)
2016 Varkauden soittokunta