Vuoden Puhallinorkesteri on Kotkan ja Haminan Nuoriso-orkesteri

 

Suomen Puhallinorkesteriliitto on myöntänyt Vuoden Puhallinorkesteri –tunnustuspalkinnon Kotkan ja Haminan Nuoriso-orkesterille. Tunnustus jaetaan Valtakunnallisilla Puhallinpäivillä Oulussa lauantaina 6.4.2019. Vuoden puhallinorkesteri –palkinto myönnetään harrastemusiikin parissa toimivalle puhallinorkesterille, joka on erityisesti ansioitunut palkitsemisvuotta edeltävänä vuonna.

Kotkan ja Haminan Nuoriso-orkesterin taustayhteisö on Kotkan Nuoriso-orkesteriyhditys. Se on 32-vuotias ja toimii tiiviissä yhteistyössä Kotkan seudun musiikkiopiston kanssa. Yhdistys tukee toiminnallaan neljää orkesteria Kotkan ja Haminan alueella. Näissä orkestereissa musisoi komeasti yli 130 soittajaa. Orkestereita johtaa Vuoden Pinna -palkinnolla vuonna 2007 palkittu Anne Kankare. Myös Vuoden Pinna -palkinnon myöntäjä on Suomen Puhallinorkesteriliitto.

Orkesteri sai tunnustuksen Vuoden puhallinorkesteriksi, koska sen toiminta on ollut erittäin vilkasta ja monipuolista viime vuosina. Erityisesti A-orkesterin kuviomarssiesitykset omalla kotiseudulla ja erityisesti Junior Tattoo -tapahtumassa, Saksaan suuntaunut ulkomaanmatka, kesäleiritoiminta ja aivan pienimpien oppilaiden Puhallinkoulun järjestäminen ovat tehneet toiminnasta erityisen vaikuttavaa. Kotkan ja Haminan Nuoriso-orkestereiden yhteyteen on syntynyt myös Uusi Iloinen Puhallinorkesteri aikuisille harrastajille. Orkestereilla on onnenaan taustalla hyvin aktiivinen yhdistys, jonka puheenjohtajana toimii Vesa Kankare.

 

Vuoden Puhallinorkesteri – palkinto on myönnetty tähän mennessä seuraaville orkestereille

2010 Tuulimyllyn Puhaltajat (Säkylä)

2011 Montolan Puhallinorkesteri (Lappeenranta) 

2012 Ikaalisten Nuoriso-orkesteri

2013 Outokummun Puhallinorkesteri

2014 Rantasalmen Puhallinorkesteri

2015 Karelia Puhallinorkesteri (Helsinki)

2016 Varkauden soittokunta

2017 Haapaniemen Nuorisopuhallinorkesteri (Kuopio)

2018 Kotkan ja Haminan Nuoriso-orkesteri

 

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Suomen Puhallinorkesteriliitto, puheenjohtaja Anu Koskinen puh. 045 148 3959

Kotkan Nuoriso-orkesteriyhdistys, puheenjohtaja Vesa Kankare puh. 044 7111 726