Vuoden Puhallinorkesteri 2020 Helsingin Poliisisoittokunta


Suomen Puhallinorkesteriliitto on myöntänyt Vuoden Puhallinorkesteri –tunnustuspalkinnon poliisin edustusorkesterille, Helsingin poliisisoittokunnalle. 

Vuoden Puhallinorkesteri -tunnustus myönnetään aina edellisen vuoden toiminnan perusteella. Vuosi 2020 oli hyvin poikkeuksellinen, ja käytännössä kaikkien orkestereiden toiminta vaikeutui suuresti tai keskeytyi kokonaan pandemian vuoksi.

Poliisisoittokunta on tehnyt kuluneen vuoden aikana useita konserttistriimauksia, tv-ohjelmia sekä taltioinut loistavat arvostelut saaneen joululevyn solisteinaan Helena Juntunen ja Mika Pohjonen. Yhteistyössä Sibelius-Akatemian kanssa Helsingin poliisisoittokunta on ohjannut nuoria säveltäjiä sinfonisen puhallinmusiikin saloihin ja äänittänyt myös eri puhallinkustantajien promomateriaalia, jolla edistetään suomalaisen puhallinmusiikin tunnettavuutta maailmalla. 

Ennalta estävä valistustyö on tärkeä osa Helsingin poliisisoittokunnan työtä. Ennen koronaa, vuonna 2019, poliisisoittokunta tavoitti valistuskonserteillaan 26 000 lasta ja nuorta. Koronan aiheuttamina poikkeusaikoina poliisisoittokunta on tehnyt lastenvideosarjan, missä esiteltiin orkesterin soittimia, valistettiin ja opetettiin lapsia eri aiheista, joihin liittyen sävellettiin myös uusia lauluja. Yksi lauluista voitti viime syksynä Vuoden lastenlaulu -kilpailun, ja näin teki puhallinmusiikkia näkyväksi aivan uusissa ympyröissä. Valistuskonsertit sekä livenä että verkossa ovat tuoneet näkyvyyttä ja pr:ää koko puhallinmusiikkialalle.

 

 

Palkinnon tarkoituksena on edistää puhallinmusiikkiharrastusta olennaisena osana maamme henkistä pääomaa antamalla vuosittain tunnustusta toiminnassa erityisesti ansioituneelle puhallinorkesterille.

www.spolli.com