Vuoden Puhallinorkesteri 2019 on Rauman Poikasoittokunta

Vuonna 2019 Rauman Poikasoittokunta juhli 70. toimintavuotta

Rauman Poikasoittokunnan marssiesitys Rauman Poikasoittokunnan marssiesitys

 

Suomen Puhallinorkesteriliiton tunnustuspalkinto jaetaan keväisin yhdelle toiminnassa erityisesti ansioituneelle puhallinorkesterille.  Palkinnon tarkoituksena on edistää puhallinmusiikkiharrastusta olennaisena osana maamme henkistä pääomaa. Palkinto myönnetään harrastemusiikin parissa toimivalle puhallinorkesterille, joka on erityisesti ansioitunut palkitsemisvuotta edeltävänä vuotena.

Ensimmäinen palkinto luovutettiin vuoden 2011 Puhallinpäivillä.

Rauman Poikasoittokunta koostuu neljästä eritasoisesta kokoonpanosta joissa on yhteensä 185 soittajaa. Hamina Junior Tattoo –tapahtuma ja hyvällä menestyksekkäät puhallinorkestereiden SM-kilpailut useana vuonna ovat soittokunnan konserttikalenterissa vakiomerkintöjä. Syksyllä 2019 Rauman Poikasoittokunta osallistui Talent Suomi- ohjelman nauhoituksiin ja hyvän mielen esitys nähtiin televisiossa vuoden 2020 alussa.

”Laadukas orkesteritoiminta lähtee orkestereille soveltuvasta, sopivan tavoitteellisesta toimintasuunnitelmasta. Tähän kirjataan vähintään kauden päätapahtumat. Harrastuksen tunnettuutta nostetaan lukuisten esiintymisten lisäksi mm. sopivalla somenäkyvyydellä sekä keväisin järjestettävillä soitinesittelyillä eri kouluissa. Yhteistyö lukuisten eri tahojen kanssa on korvaamatonta; verkostoituminen Rauman Musiikkiopiston ja Rauman kaupungin kanssa on tärkeää. Yhteistyö mm. Rauman Lukon ja taitoluistelijoiden kanssa ovat olleet myös hienoja kokemuksia ” kertoo  Rauman Poikasoittokunnan tukiyhdistyksen puheenjohtaja Mika Suomi.