Vuoden puhallinorkesteri 2016 on Karelia-puhallinorkesteri

Suomen Puhallinorkesteriliitto on myöntänyt Vuoden puhallinorkesteri –tunnustuspalkinnon Karelia-puhallinorkesterille. Tunnustus jaetaan Valtakunnallisilla Puhallinpäivillä Turussa 12.3.2016. Vuoden puhallinorkesteri –palkinto myönnetään harrastemusiikin parissa toimivalle puhallinorkesterille, joka on erityisesti ansioitunut palkitsemisvuotta edeltävänä vuotena.

Karelia-puhallinorkesteri perustettiin nimellä Pääkaupungin Karjalaisten soittokunta vuonna 1945, joten viime vuonna orkesteri juhli 70 vuotista taivaltaan. Orkesterin kotipaikkana on Karjalatalo Käpylässä, Helsingissä ja sen kapellimestareina toimivat Tom Bildo ja Heino Koistinen.

Orkesteri tarjoaa harrastusmahdollisuuden vaativan ja kunnianhimoisen puhallinmusiikin parissa. Sen riveissä soittaa useita entisiä ammattimuusikoita ja korkealle tähtääviä harrastajia. Laajaan ohjelmistoon kuuluu perinteisen puhallinorkesterimusiikin lisäksi juhla- ja konserttimusiikki sekä tanssi- ja viihdemusiikki.

Karelia-puhallinorkesterilla on vuosittain toistakymmentä esiintymistä. Orkesteri tekee vapaaehtoista maanpuolustustyötä esiintymällä ajoittain Päämajan Soittokunta -nimisenä maanpuolustussoittokuntana.

(teksti: Minna Kajander)