Suomen Puhallinsinfonikot konsertoi Joensuussa helmikuussa

Suomen Puhallinsinfonikot (Finnish Symphonic Wind Professionals) konsertoi sunnuntaina 10.2. ensimmäistä kertaa Joensuussa. Orkesteri on vuonna 2014 perustettu, musiikkioppilaitoksissa ja korkeakouluissa opettavista soitonopettajista ja muista musiikin ammattilaisista koottu sinfoninen puhallinorkesteri. Kapellimestareina toimivat orkesterin perustajat, Sibelius-Akatemiasta valmistuneet diplomikapellimestarit Anna-Leena Lumme ja Marjo Riihimäki. Suomen Puhallinsinfonikkojen solistina loistaa Joensuulainen fagotisti Dora Migroczi Jukka-Pekka Lehdon vuonna 2001 säveltämässä teoksessa Rhapsodia fagotille ja puhallinorkesterille.

Unkarilaissyntyinen Migroczi aloitti fagotinsoiton jo 13-vuotiaana ja opiskeli Béla Bartók-konservatoriossa sekä Debrecenin yliopistossa. Hän täydensi opintojaan usealla mestarikurssilla Suomessa ja ulkomailla ja suoritti musiikin maisteritutkinnon Sibelius-Akatemiassa vuonna 2017. Useaan otteeseen Joensuun kaupunginorkesterin fagotin äänenjohtajana toimineena Migroczi on kokenut fagotisti, joka opettajaa Joensuun konservatoriossa sekä Pielisen-Karjalan musiikkiopistossa.

Suomen Puhallinsinfonikot koostuu noin 50 muusikosta ja se kokoontuu konsertoimaan periodiluontoisesti kaksi kertaa vuodessa. Orkesteri tarjoaa soittajilleen haasteellisen ja korkeatasoisen, sinfoniselle puhallinorkesterille sävelletyn ohjelmiston. Konserttiarviot ovat olleet erittäin positiivisia ja kiitosta on tullut myös monelta ammattilaisilta, esimerkiksi Lieksan vaskiviikkojen ja Puhallinpäivien esiintymisten jälkeen. 

Konserttien pedagogisena tavoitteena on tarjota hienoja musiikillisia elämyksiä nuorille soittajille sinfonisen puhallinmusiikin saralla, johon ei kaikilla alueilla ole paikallisesti muuten mahdollisuutta. Puhallinsinfonikkojen periodit on suunniteltu maantieteellisesti eri puolille Suomea ja aina yhteistyössä paikallisten musiikkioppilaitosten kanssa. Viime syksyllä orkesteri esiintyi Helsingissä saksofoniorkesterin kanssa ja Joensuussa konserttiin tulee osallistumaan paikallinen nuoriso-orkesteri.

Joensuun konservatoriossa (Rantakatu 31, Joensuu) sunnuntaina 10.02.2019 klo 13.00 alkavassa konsertissa on ohjelmassa kuultavissa monipuolista ja viihdyttävää musiikkia nimen mukaan ”Marssista Sinfoniaan”, suomalaisesta aasialaiseen sekä perinteisestä uudempaan:

 

Suomalaisen ratsuväen marssi

Grieg: March of the Trolls

Merikanto: Olympiafanfaari

Sallinen: Palatsirapsodia

Lehto: Rhapsody for Bassoon and Wind Ensemble

Chang-Su Koh: Mindscape for Wind Orchestra

Sparke: Sunrise at Angel Gate

Linkola: Wedding Music, osa 1.March

 

Lisätietoja:

Suomen Puhallinsinfonikot ry

Finnish Symphonic Wind Professionals

info@fswp.fi

Tel. +358 50 3610431 (Marjo Riihimäki)

 

Puhallinsinfonikkojen www-sivu: fswp.fi

YouTube-kanava: https://www.youtube.com/channel/UCVlzi23rNLX3l5pVI1l_2wA

Meidät löydät myös Facebookista!