Suomen Puhallinorkesteriliiton Vuoden Pinna on Anu Pihl

Suomen Puhallinorkesteriliiton tunnustuspalkinto myönnetään vuosittain harrastemusiikin parissa työskentelevälle orkesterinjohtajalle. Palkinnon tarkoituksena on korostaa koulutuksen ja alueellisen puhallinorkesteriharrastuksen merkitystä Suomen kulttuurielämälle. Valtakunnallisilla Puhallinpäivillä Helsingissä Vuoden Pinna 2018 –tunnustuksen saa kapellimestari Anu Pihl Tampereelta.

Anu Pihl on tehnyt pitkän ja monipuolisen uran puhallinmusiikin parissa. Hän on opettaja, mahdollistaja ja uuden käynnistäjä, mutta myös käytännönläheinen, monitaitoinen työmyyrä. Tällä hetkellä Pihl opettaa käyrätorven soittoa ja johtaa puhallinorkestereita Pirkanmaan musiikkiopistossa. Opettajana hän on ollut aiemmin useassa musiikkioppilaitoksessa Keski-Suomessa, Pirkanmaalla ja Satakunnassa. Hänen työuralta löytyvät myös tuottajan pesti Tampere-talolla sekä rehtorikokemusta Pielisen Karjalan musiikkiopistosta, Lieksasta.

Monet luottamustehtävät orkestereiden ja yhdistysten toiminnassa ovat olleet merkittävässä roolissa Anu Pihlin uralla. Pihl on opiskelijapuhallinorkesteri Torvikoplan perustajajäsen ja sen ensimmäinen kapellimestari. Pihlin käden jälki näkyy myös jyväskyläläisen Puhkupillit -opiskelijapuhallinorkesterin varhaisessa toiminnassa. Hän on ollut myös muun muassa Sinfonisen puhallinorkesteri Sisun intendentti. Hän on myös Tampereen puhallinmusiikkiyhdistyksen, Tampun, hallituksessa sekä toimittaa yhdistyksen lehteä.

Monen lapsen puhallinmusiikkiharrastus on saanut alkunsa puhallinorkesterikoulusta, joiden toimintaa Anu Pihl on käynnistänyt Huhtasuon koululla Jyväskylässä. Viimeisimpiä meriittejä ovat Pirkanmaan musiikkiopiston Windus II -puhallinorkestereiden menestys kaksissa edellisissä Puhallinorkestereiden SM-kilpailuissa.

Vuoden Pinna -palkinto on myönnetty tähän mennessä seuraaville harrastajapuhallinmusiikin parissa ansioituneille henkilöille:

2004 Pentti Jalonen, Rauma

2005 Pekka Ulmanen, Kuopio

2006 Osmo Jämsä, Toholampi

2007 Anne Peltonen, Kotka

2008 Jukka Myllys, Oulu

2009 Marja Ikonen, Rantasalmi

2010 Anne Lehtomäki-Koskinen, Rauma

2011 Harri Ulmanen, Kuopio

2012 Petri Salo, Seinäjoki

2013 Juha Salmela, Lahti

2014 Päivi Pyymäki, Tampere

2015 Helena Sinisalo, Helsinki

2016 Arrigo Christian Blom, Kuhmo

2017 Anna-Leena Lumme, Ylöjärvi