Suomen Puhallinorkesteriliiton Vuoden Pinna 2017 – Anna-Leena Lumme, Ylöjärvi

 

Suomen Puhallinorkesteriliiton tunnustuspalkinto, Vuoden Pinna, myönnetään vuosittain harrastemusiikin parissa työskentelevälle orkesterinjohtajalle. Palkinnon tarkoituksena on korostaa koulutuksen ja alueellisen puhallinorkesteriharrastuksen merkitystä Suomen kulttuurielämälle. Valtakunnallisilla Puhallinpäivillä Rovaniemellä Vuoden Pinna 2017 –tunnustuksen saa kapellimestari Anna-Leena Lumme.

Oululaislähtöisen Anna-Leena Lumpeen sydän on palanut jo lukioikäisestä puhallinmusiikille. Hän on laaja-alainen osaaja ja jatkuva itsensä kehittäjä. Lumme valmistui erinomaisin arvosanoin Sibelius-Akatemian puhallinkapellimestariluokalta vuonna 2013.

Anna-Leena on työskennellyt trumpetinsoitonopettajana ja orkesterinjohtajana useissa musiikkiopistoissa Tampereen seudulla sekä monien orkestereiden kouluttajana Suomessa. Vuodesta 2002 hän on toiminut Ylöjärvellä Länsi-Pirkanmaan musiikkiopistossa ja opistojen yhdistymisen jälkeen Tampereen seudulla toimivan Pirkanmaan musiikkiopiston trumpetinsoiton lehtorina ja puhallinorkestereiden johtajana. Hän on toiminut myös orkesterinjohdon kouluttajana Pirkanmaan Pinnan kapellimestarikursseilla ja kapellimestarikurssin assistenttikouluttajana Partaharjun ja Limingan musiikkileireillä.

 


Vuoden Pinna –palkinto on myönnetty tähän mennessä seuraaville harrastajapuhaliinmusiikin parissa ansioituneille henkilöille:

2004 Pentti Jalonen, Rauma

2005 Pekka Ulmanen, Kuopio

2006 Osmo Jämsä, Toholampi

2007 Anne Peltonen (nyk. Kankare), Kotka 

2008 Jukka Myllys, Oulu

2009 Marja Ikonen, Rantasalmi

2010 Anne Lehtomäki-Koskinen, Rauma

2011 Harri Ulmanen, Kuopio

2012 Petri Salo, Seinäjoki

2013 Juha Salmela, Lahti

2014 Päivi Pyymäki, Tampere

2015 Helena Sinisalo, Helsinki

2016 Arrigo Christian Blom, Kuhmo 

2017 Anna-Leena Lumme, Ylöjärvi