Suomen Puhallinorkesteriliiton Vuoden Pinna 2016 - Arrigo Christian Blom, Kuhmo


Suomen Puhallinorkesteriliiton tunnustuspalkinto myönnetään vuosittain harrastemusiikin parissa työskentelevälle orkesterinjohtajalle. Palkinnon tarkoituksena on korostaa koulutuksen ja alueellisen puhallinorkesteriharrastuksen merkitystä Suomen kulttuurielämälle. Valtakunnallisilla Puhallinpäivillä Turussa Vuoden Pinna 2016 –tunnustuksen saa kapellimestari Arrigo Christian Blom, Kuhmosta.

Arrigo Christian Blom (1965)                  

Aloitti klarinetinsoiton opiskelun Lappeenrannan musiikkiopistossa Unto Mikkosen ja Mikko Kauppisen kanssa ja jatkoi ensin Joensuun ja sitten Kuopion konservatoriossa opettajinaan Rauno Halme, Rauno Tikkanen ja Mauri Kanervo. 

Hän on opiskellut useilla mestarikursseilla opettajinaan mm. Karl Leister, Charles Neidich ja Osmo Vänskä. Vuonna 1993 Arrigo Christian Blom valmistui musiikkiop-pilaitoksen klarinetinsoiton opettajaksi. Vuonna 1996 hän suoritti musiikkioppilaitoksen klarinetinsoiton opettajan jatkotutkinnon erinomaisin arvosanoin. 

Orkesterinjohtoa Arrigo Christian Blom on opiskellut mm. Raine Ampujan, Raimo Maarasen, Paul Niemistön, Hannu Norjasen ja Juha Törmän johdolla.

Arrigo Christian Blom toimi Kuhmon Puhallinorkesterin johtajana vuosina 1993 -1998. Vuonna 1995 hän toimi Sulasolin puhallinmusiikkileirin B- ja C- orkestereiden ja vuonna 2000 Partaharjun musiikkileirin B- orkesterin johtajana. Lisäksi hän on toiminut  Lapinlahden ja Montolan puhallinorkestereiden sekä Ylivieskan Soittajien johtajana. Vuodesta 2006 vuoteen 2013 hän johti Nilsiän musiikkileirin Big Bandia.

Arrigo Christian Blom toimi vuosina 1993 - 1998 Kuhmon Kevätpuhallus -tapahtuman taiteellisena johtajana.  Hän johti vuoden 1999 Ylivieskan Puhkupäivät  -tapahtumaa sekä toimi vuoden 2000 Ylivieskan Puhkupäivien taiteellisena neuvonantajana.

Arrigo Christian Blom toimii Kuhmon musiikkiopiston klarinetin- ja saksofoninsoiton opettajana sekä Kuhmon Puhallinorkesterin ja Kuhmo Big Bandin johtajana. 

(teksti: Minna Kajander)