Sibelius-Akatemian hakuilmoitus: Pasuunan tuntiopettaja

Taideyliopisto on suomalaisen taideperinteen vaalija ja tulevaisuuden taiteilijoiden lähtöalusta. Taideyliopistossa olet osa moniarvoista ja elävää yhteisöä, joka tuo yhteiskuntaan uusia näkökulmia, ajattelumalleja, hankausta ja elinvoimaa. Taideyliopisto aloitti toimintansa vuoden 2013 alussa, kun Kuvataideakatemia, Sibelius-Akatemia ja Teatterikorkeakoulu yhdistyivät. Opiskelijoita on yhteensä noin 2 100 ja henkilötyövuosia noin 700.

Sibelius-Akatemia vastaa musiikin alan ylimmästä opetuksesta Suomessa ja kouluttaa itsenäiseen taiteelliseen työhön kykeneviä taiteilijoita, pedagogeja ja musiikin asiantuntijoita.

Haemme nyt Taideyliopiston Sibelius-Akatemiaan 

 

PASUUNAN TUNTIOPETTAJAA

 

klassisen musiikin osaston puhaltimien, lyömäsoitinten ja harpun aineryhmään määräaikaiseen työsuhteeseen.

 

Tehtävät

Tuntiopettajan tehtävänä on opettaa pasuunansoittoa Sibelius-Akatemiassa. Opetettavat opiskelijat voivat olla sekä pääaineisia että sivuaineisia opiskelijoita, mahdollisesti myös nuorisokoulutuksen opiskelijoita. Lisäksi tuntiopettajan toivotaan osallistuvan aktiivisesti Sibelius-Akatemian vaskiyhteisön toimintaan ja vaskikoulutuksen kehittämiseen. Tehtävään voi kuulua myös lautakuntatyötä. Sibelius-Akatemia ei sitoudu tarjoamaan opetustyötä, mutta mikäli tarvetta tuntiopetukseen on, tullaan sitä tarjoamaan myös tämän haun kautta valituille henkilöille. 

 

Odotamme Sinulta

-opetustaitoa ja -kokemusta

-erinomaista soittotaitoa 

-vankkaa kokemusta orkesterisoitosta, kamarimusiikista ja solistiesiintymisistä

-halua ja kykyä auttaa opiskelijoita heidän opinnoissaan

-hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja

-hyvää englanninkielen taitoa

-musiikin maisterin tutkintoa tai vastaavaa soveltuvaa korkeakoulututkintoa; päteväksi voidaan katsoa

myös henkilö, jolla ei ole maisterin tutkintoa, mutta joka on erittäin hyvin perehtynyt tehtäväalaan

 

Soveltuvuuden arviointi

Kutsumme ensisijaisesti kyseeseen tulevat hakijat soveltuvuuden arviointiin. Arviointiin sisältyy opetusnäyte, esitysnäyte ja haastattelu. Opetusnäyte sisältää kyseisen instrumentin perusohjelmistoon kuuluvan teoksen opettamista nuoriso- tai peruskoulutuksen opiskelijalle. Teos/teokset ilmoitetaan myöhemmin. Esitysnäyte on vapaavalintaisen teoksen esittäminen pianon säestyksellä, kesto n. 10 min. Sibelius-Akatemia järjestää paikalle säestäjän, mutta myös oman säestäjän käyttö on mahdollista. Soveltuvuuden arviointi järjestetään todennäköisesti la 7.5.2016.

 

Hakeminen ja tiedustelut

Lähetäthän vapaamuotoisen hakemuksesi ja CV:si sähköpostitse viimeistään to 7.4.2016 ainejohtajalle, joka tarvittaessa vastaa myös tehtävää koskeviin tiedusteluihin. 

 

Petri Alanko

Ainejohtaja, Puhaltimet lyömäsoittimet ja harppu

petri.alanko(at)uniarts.fi

p. 050 5769876