Seinäjoki Symphonic Band juhlii

 

Seinäjoki Symphonic Band pitää 25-Vuotisjuhlakonsertin Seinäjoki-salissa

su 6.11.2016 klo 15

 

Konsertin johtaa Petri Salo ja solistina Tero Parkkinen, tuuba

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tänä syksynä on tullut 25 vuotta täyteen Seinäjoki Symphonic Bandin toimintaa. Orkesteri koottiin syksyllä 1991 silloisen Etelä-Pohjanmaan musiikkiopiston rehtori Antti Vainion ehdotuksesta musiikkiopiston eri toimipisteitten parhaista puhallin- ja lyömäsoittajista edustamaan musiikkiopistoa Suomen musiikkioppilaitosten liiton valtakunnallisessa orkesteri- ja kamarimusiikkitapahtumassa Oulussa 1.-3.11.1991. Orkesterin kokosi musiikkiopiston pasuunansoitonopettaja Petri Salo. Ensimmäiset harjoitukset pidettiin Seinäjoen kaupungintalon valtuustosalissa lauantaina 14.9. ja ensimmäinen konsertti samassa paikassa sunnuntaina 20.10. Vaikka orkesteri koottiin vain tätä yhtä tapahtumaa varten, niin siitä innostuneena toimintaa päätettiinkin jatkaa ja seuraavana vuotena soitettiin Crocodilesin kotipeleissä sekä Vaahteraliigan loppuottelussa Töölön pallokentällä, mihin tehtiin kuviomarssikin. Syksyllä 1992 osallistuttiin Puhallinorkesterien Suomenmestaruuskilpailuihin Oulaisissa, mistä oli tuomisina kunniakas neljäs sija A-sarjassa tasoluokituksena kultamitalitaso. Tähän saakka oli toimittu Etelä-Pohjanmaan musiikkiopiston puhallinorkesterin nimellä, mutta 1993 nimi muutettiin Etelä-Pohjanmaan Nuorisopuhallinorkesteriksi ja konserttipaikaksi saatiin uusi paikka kun Törnävä-sali valmistui. Samana vuonna orkesteri teki myös ensimmäisen ulkomaanmatkan Norjan Hamariin. Vuonna 1994 orkesteri teki ensimmäisen CD:n, jonka nimeksi tuli Tico-tico. 1995 Seinäjoki-Sali valmistui ja pääsimme ensimmäistä kertaa saliin joka oli suunniteltu varsinaisesti musiikin esittämistä varten. 1996 orkesterin nimeksi vaihdettiin lyhyempi ja kansainvälisempi Seinäjoki Symphonic Band millä nimellä on toimittu siitä lähtien.

Orkesteri on 25-vuotisen toimintansa tehnyt kymmenen ulkomaanmatkaa, neljä CD.tä,  järjestänyt kolmet kansainväliset puhallinorkesterikilpailut: Seinäjoki Wind Music Festival 1998, 2000 ja 2002 sekä järjestänyt Valtakunnalliset Puhallinpäivät 1999. Orkesteri on osallistunut Puhallinorkesterien Maailmanmestaruuskilpailuihin Hollannin Kerkradessa 1997, voittanut yhden kansainvälisen puhallinorkesterikilpailun Ruotsin Östersundissa 1994 sekä osallistunut 6 kertaa Suomenmestaruuskilpailuihin. Konsertteja on järjestetty noin 60 Suomessa ja 15 ulkomailla.

6.11.2016 orkesteri pitää 25-Vuotisjuhlakonsertin Seinäjoki-salissa tuubasolistinaan Tero Parkkinen, joka on ainoa soittaja joka on soittanut orkesterissa yhtäjaksoisesti koko ajan eli syksystä 1991. Tähän juhlakonserttiin saapuu esiintymään myös toistakymmentä ”vanhaa” yhdeksänkymmentäluvulla orkesterissa soittanutta, joista osa nykyisiä ammattimuusikoita.

Konsertti aloitetaan Shostakovitsin Juhla-alkusoitolla ja päätetään Johan de Meijn ensimmäisen sinfonian ensimmäiseen osaan. Muut säveltäjät ovat James Curnow, Jan Van der Roost, Jan de Haan, Thomas Doss ja Derek Bourgeois. Tässä juhlakonsertissa orkesterissa soittaa 51 soittajaa.

Konserttiohjelma (pdf)