Raine Ampujasta Suomen Puhallinorkesteriliiton kunniapuheenjohtaja

 

Suomen Puhallinorkesteriliiton pitkäaikaiselle puheenjohtajalle, Raine Ampujalle, myönnetään liiton kunniapuheenjohtajuus Valtakunnallisilla Puhallinpäivillä Helsingissä 17.3.2018. Ampuja on innovatiivisella otteellaan johtanut ja ideoinut Suomen suurimman harrastajapuhallinliiton toimintaa 21 vuoden ajan. Hänen uransa aikana monet raja-aidat ovat madaltuneet ja Suomen puhallinorkesteriliiton toiminta on merkittävällä tavalla kasvanut ja kansainvälistynyt.

Raine Ampuja on nostanut liiton koulutustehtävän ja nuorisotyön merkittävään rooliin ja niistä on puheenjohtajavuosien aikana myös löytyneet suurimmat ilon aiheet. Hänelle tärkeä ja mieluinen työ oli myös perustamansta Puhallinorkesteri -lehden päätoimittajuus. 

Pitkäaikaisen luottamustehtävän hoidon lisäksi Ampuja on erittäin arvostettu kapellimestari, kouluttaja, kysytty puhallinkilpailujen tuomaristojen puheenjohtaja, säveltäjä ja sovittaja. Hän on panostanut vuosien varrella erityisen paljon henkilökohtaisten suhteiden luomiseen puhallinväkeen aivan maailmanlaajuisesti. Raine Ampuja on avainhenkilö hankkeessa, jossa kootaan suomalaisen sotilasmusiikin historiaa. 

Energinen kunniapuheenjohtaja viihtyy vapaa-ajallaan lentokonesimulaattorinsa, hyvän ruoan sekä ystävien seurassa. Hän täytti viime tammikuussa 60 vuotta.