Puolustusvoimien ensimmäinen naiskapellimestari johtaa 6.5. ja 7.5. konserteissa

Aino Koskela on puolustusvoimien ensimmäinen naispuolinen kapellimestari, joka aloitti työnsä Rakuunasoittokunnassa Lappeenrannassa huhtikuussa 2016. Koskela johtaa Rakuunasoittokunnan Ruusu äidille -konsertit yhdessä soittokunnan päällikkökapellimestari Riku Huhtasalon kanssa. Solisteina konserteissa laulavat Johanna Försti ja Hannu Lehtonen.

Vuonna 2007 Koskela aloitti opinnot puolustusvoimien sotilaskapellimestarien koulutusohjelmassa. Koskela suoritti myös naisten vapaaehtoisen asepalveluksen Kaartin jääkärirykmentissä. Johtajakauden hän soitti käyrätorvea Kaartin soittokunnassa. Asepalveluksen jälkeen Koskela suoritti sinfoniaorkesterijohdon opinnot ja valmistui musiikin maisteriksi vuonna 2012 Sibelius-Akatemiasta Leif Segerstamin kapellimestariluokalta.

Puolustusvoimissa Koskela on toiminut käyrätorven äänenjohtajana Panssarisoittokunnassa sekä jousiyhtyeen kapellimestarina Varusmiessoittokunnassa. Työn ohella hän suoritti sotilasopintoja, joita tarvitaan kapellimestaritehtäviä varten. Työtehtäviin Rakuunasoittokunnassa kuuluu muun muassa konsertti- ja paraatisoittokunnan, viihde- ja jousiorkesterin, big bandin ja kamariyhtyeiden johtamista ja harjoituttamista.

Ruusu äidille -konsertit

Pe 06.05.2016 Klo 18, Konserttitalo Mikaeli, Sointukatu 1, Mikkeli

La 07.05.2016 Klo 15, Lappeenranta-sali, Villimiehenkatu 1, Lappeenranta

Liput 20€ (sisältää palvelumaksun) Ticketmaster.fi, Lippupalvelu.fi

 

Lisätietoja:

konserttikalenteri.puolustusvoimat.fi

sotilasmusiikki.fi