Paljon iloa Puhalinmusiikinpäivästä

Puhallinmusiikin päivän voittajatempaus 2022

Puhallinmusiikin päivää vietettiin toukokuussa eri puolilla Suomea. Kukin orkesteri järjesti oman tempauksensa 16.–22.5.2022 välisenä aikana itselleen parhaiten sopineena päivänä. Jo perinteeksi on muodostunut, että Suomen Puhallinorkesteriliitto ry palkitsee vuosittain jonkun ko. päivään osallistuneen orkesterin, joka on tuonut puhallinmusiikkia näkyväksi omalla paikkakunnallaan.

Tänä vuonna palkintokilpaan osallistuneita orkestereita oli ilahduttava määrä maantieteellisesti laajasti eri puolilta maata. Orkesterit olivat järjestäneet mm. useita koululaiskonsertteja, kirkkokonsertteja ja ulkosoittoja. Monissa tempauksissa oli myös tehty yhteistyötä toisten orkestereiden tai muiden tahojen kanssa. Puhallinmusiikin päivän tarkoituksena on tuoda soittoa näkyväksi ja kuuluvaksi sekä sen myötä saada uutta yleisöä ja uusia harrastajiakin puhallinmusiikin pariin.

Aiemmin palkintona on ollut pääosin tavara- tai nuottipalkintoja, mutta tällä kertaa voittaja saa liiton kustantaman kahden tunnin koulutuksen valitsemastaan aiheesta. Koulutuksen teemana voi olla esimerkiksi  intonaatio, rytmiikka, voice painting, kuviomarssi, somemarkkinointi tai joku muu. Ajankohta ja koulutus sovitaan voittajan kanssa.

Tämän vuoden palkintoraatina olivat Anu Koskinen ja Marita Rantamäki, ja he valitsivat voittajaksi Riihimäen tempauksen, jossa yhdistyivät monet edellä luetellut asiat: ulkosoitolla 18.5.2022 Granitin aukiolla saavutettiin näkyvyyttä, ja tempauksella elvytettiin hienosti paikkakunnan puhallinmusiikkikulttuuria tekemällä yhteistyötä kolmen erilaisen orkesterin (Riihimäen musiikkiopiston puhallinorkesteri, Eteläisen koulun 3C -luokan orkesteri ja Riihimäen työväenyhdistyksen soittokunta) kesken. Mukaan oli saatu myös musiikkiopiston opettajia.

Erityismaininnan raati antaa Isojoen soittokunnalle, joka pienestä koostaan huolimatta halusi antaa koululaisille konserttielämyksen yhdessä koulun musiikkikerhon kanssa. Kuulijoina oli paljon lapsia, jotka eivät olleet koskaan olleet konsertissa – toivottavasti tämä konsertti innosti heitä soittoharrastuksen pariin! Isojoelle lähtee tämän myötä 7ikko-kustannuksen lahjoittama nuottipalkinto.

Puhallinmusiikin päivä toteutetaan jälleen ensi keväänä, silloin taas kaikki mukaan järjestämään oma tempaus!