Nivalan Kiksaus- Valtakunnallinen seitsikkokatselmus 30.3.2019

Jokilaaksojen musiikkiopisto ja Nivalan kaupunki järjestävät kaikille avoimen seitsikkotapahtuman Nivalassa Kyösti Kallion koululla lauantaina 30.3.2019. 

Tapahtuma on suunnattu erityisesti vaskiseitsikoille, mutta kaikki 7-jäseniset kokoonpanot ovat lämpimästi tervetulleita.

 

 

1990-luvun taitteessa Nivalassa ja ympäristökunnissa kisattiin seitsikkojen suomenmestaruudesta, kunnes kisojen vetovastuu siirtyi toisaalle ja pikkuhiljaa kisat jäivät kokonaan pois. Nivalassa on seitsikoilla ja ylipäätään puhallinmusiikilla pitkät perinteet. Jokilaaksojen musiikkiopisto ja Nivalan kaupunki haluavat olla mukana ylläpitämässä perinteen jatkumista paikallisesti, alueellisesti että valtakunnallisesti.

Nivalan Kiksaus-katselmuksesta on tarkoitus rakentaa säännöllisesti toistuva katselmus. Jatkossa pyritään myös rohkaisemaan säveltäjiä kirjoittamaan uutta musiikkia vaskiseitsikolle. Lisäksi yhtenä tärkeänä tulevaisuuden tavoitteena on tutustuttaa nuoret vaskisoittajat tähän perinteiseen suomalaiseen soitinkokoonpanoon.

 Puhallinliitot STM, SOLI, SPOL ja FSSMF tukevat tapahtumaa lähettämällä katselmukseen yhden arvioijan katselmuksen raatiin.

Ilmoittautuminen nivalankiksaus@jmo.fi -sähköpostiin 1.12.2018 alkaen.

Ilmoittutuminen päättyy 28.2.2019.

Esityksen maksimikesto on 20 min/kokoonpano. Kaikki saavat palautteen 4-jäseniseltä raadilta.

Osallistumismaksu on 40€/kokoonpano ja siihen sisältyy lounas.

 

Lisätiedot:

Jokilaaksojen musiikkiopiston vaskiensoiton opettaja Mari Kaasinen-Annanperä

puh. 040-1872371 tai nivalankiksaus@jmo.fi.