Japanilaisorkesteri soittaa Sibeliusta tapaninpäivänä Finlandia-talossa Mukana myös trumpetisti Jouko Harjanne!

 

Finlandia-talossa saadaan kokea tapaninpäivänä ainutkertainen Sibelius-konsertti, kun japanilainen nuoriso-puhallinorkesteri, All Japan High School Wind Orchestra saapuu maahamme. Ohjelmistossa on mm. osia Karelia-sarjasta sekä Finlandia. Lisäksi orkesteri soittaa mm. Bachin musiikkia mutta myös muutamia japanilaisia sävellyksiä. Konsertin solistina toimii trumpetisti Jouko Harjanne, joka on esiintynyt usein Japanissa.

Kyseessä on japanilaiseen opiskelija- ja kulttuurivaihtoon liittyvä hyväntekeväisyyskonsertti, jonne tavoitellaan mahdollisimman suurta yleisöä – myös sellaisia henkilöitä, jotka eivät usein klassisen musiikin konserteissa käy. Tästä syystä lippujen hinnat ovat erityisen edulliset, vain 15 euroa toimituskuluineen. Liput ovat jo myynnissä Lippupalvelussa.

All Japan High School Wind Orchestra kostuu noin 50 puhallinsoittajasta, jotka on valittu kahdesta Japanin menestyksekkäimmästä koululaisorkesterista. Valtaosa soittajista on kiotolaisesta Rakunan High Schoolista sekä Idemizu Chuo High Schoolista Kagoshimasta. Rakunan High School -orkesteri on soittanut jopa Tshaikovskin konservatoriossa Venäjällä maaliskuussa 2014.

Puhallinmusiikki on noussut vähitellen suureen suosioon Japanissa. Monissa japanilaisissa kouluissa annetaan nykyisin puhaltimien soiton opetusta. Lisäksi useissa kouluissa on omia puhallinorkestereita.

The All Japan High School Bandleaders Association perustettiin 1972 kehittämään orkesterisoittoa ja yhdistämään puhallinmusiikin harrastajia ja ammattilaisia Japanissa. Vuonna 1998 toiminta laajeni entisestään ja yhdistyksen uudeksi nimeksi tuli The Japan High School Band Association.

Finlandia-taloon saapuu tapaninpäivänä kokoonpano, jonne on valittu Japanin parhaita nuoria puhallinsoittajia. Luvassa on ainutkertainen musiikkitapahtuma, jossa länsi kohtaa idän.

 

All Japan High School Wind Orchestra ja Jouko Harjanne Finlandia-talossa 26. joulukuuta kello 19.00. Liput 15 euroa Lippupalvelusta. LIPUT: www.lippupalvelu.fi/event/all-japan-high-school-wind-orchestra-lippuja/1...

Orkesterin kotisivut: www.nipponkousuiren.com/

Jouko Harjanne: http://joukoharjanne.com

Facebook: www.facebook.com/japaniorkesteri

 

(teksti  tomi lindblom / visual media)