Hannu Raijas vuoden sotilasmuusikoksi

Vuoden 2015 sotilasmuusikoksi on valittu Kaartin soittokunnan trumpetisti, apulaiskapellimestari ja lukuisten puhallinmusiikkiteosten ansioitunut sovittaja, kapteeni Hannu Raijas.

Kapteeni Hannu Raijas on hyvin tunnettu ja arvostettu sotilasmuusikko. Hän on edennyt määrätietoisesti palvelusurallaan, oppien ja kehittyen Kaartin soittokunnan tehtävissä trumpetin soittajana ja apulaiskapellimestarina. Raijaksen työ on vaikuttanut merkittävästi Kaartin soittokunnan ja Kaartin seitsikon arvostettuun asemaan puhallinmusiikin edelläkävijöinä. 

Viime aikoina kapteeni Raijas on ansioitunut uusien orkesterisovitusten tekijänä. Hänen uudet sovituksensa, hyvin tutuistakin sotilasmarsseista, ovat saaneet loistavan vastaanoton niin kuulijoissa kuin niitä soittavissa muusikoissa. On epäilemättä käymässä niin, että hänen käsistään on syntynyt uusia klassikoita sotilassoittokuntien repertuaariin.

Kapteeni Raijas on aina yhteistyöhön halukas ja innostava työtoveri - monella tapaa esimerkiksi muille!

 

Pääesikunta on jakanut vuodesta 1990 alkaen kenraali Jaakko Valtasen myöntämän Vuoden Sotilasmuusikko -palkinnon. Palkinto jaettiin nyt 26. kertaa. Palkinto jaetaan suomalaisessa sotilasmusiikissa ansioituneelle henkilölle, myös varusmiehelle. Se voidaan myöntää samoin perustein puolustusvoimien ulkopuoliselle henkilölle. Palkinto käsittää Marsalkan hopeatorvesta valmistetun kiertopalkinnon, johon kiinnitetään palkinnon saajan nimilaatta ja henkilökohtaisen kiertopalkinnosta valmistetun pienoismallin, sekä 1500 € stipendin.

Puolustusvoimien henkilöstöpäällikkö kenraaliluutnantti Sakari Honkamaa luovutti Vuoden sotilasmuusikko -palkinnon kapteeni Hannu Raijakselle 23. marraskuuta 2015 järjestetyssä Sotilasmusiikin perinnepäivän konsertissa Helsingin Musiikkitalossa.