2023 Vuoden Pinna: Mari Kaasinen-Annanperä

Mari Kaasinen-Annanperä Vuoden Pinna 2023

Suomen Puhallinorkesteriliitto jakaa kerran vuodessa ”Pinna”- tunnustuspalkinnon.  Palkinnon tarkoituksena on korostaa koulutuksellisen ja alueellisen puhallinorkesteriharrastuksen merkitystä maamme kulttuurielämälle. Palkinto myönnetään harrastemusiikin parissa työskentelevälle orkesterinjohtajalle, joka palkinnon saadessaan toimii aktiivisesti orkesterintyön parissa.

Mari Kaasinen-Annanperä on tehnyt alueellisesti tärkeää työtä vaskimusiikin ja orkesterisoiton hyväksi erityisesti Keski- ja Pohjois-Pohjanmaan musiikkioppilaitoksissa. Hänen työpanoksensa on ollut merkittävä Nivalan Kiksi-vaskiseitsikkokatselmuksen toteuttamisessa ja samalla uuden perinteen luomisessa maahamme. 

Suomen Puhallinorkesteriliitto haluaa tunnustuspalkinnolla kiittää pitkäjänteisestä työstä, jolla on ollut vaikutusta puhallinmusiikin arvostukseen ja joka ulottuu koko Suomen musiikkielämään.  

”Orkesterinjohtajan hommiin olen vain jotenkin ajautunut. Työ kapellimestarina on tosi innostavaa. Tällä hetkellä johdan Nivalassa puhallinorkesteria, jossa on mukana sekä musiikkiopiston oppilaita että aktiivisia aikuisia, joilla osalla on jo varsin mittava (n.60 v.) kokemus orkesterisoitosta. Orkesterimme on pieni, mutta täynnä suuria persoonia, joilla on suuri sydän ja joiden kanssa on kyllä tosi mukavaa tehdä töitä. 

Kun maailma myllertää ympärillä, niin joskus tulee mietittyä, että onko näillä hommilla mitään merkitystä. Silloin mieleeni palaa muistoja kommenteista, joita olen saanut musiikkiesitysten jälkeen juhlissa ja konserteissa yleisöltä. Niin kauan kuin yksikin ihminen kokee jotain tunteita meidän tuottamastamme musiikista, on tällä hommalla merkitystä” kertoo Mari Kaasinen-Annanperä.