2021 Vuoden Pinna Minna Kajander

Vuoden Pinna 2021 on Minna Kajander

Suomen Puhallinorkesteriliitto ry jakaa vuosittain
Vuoden Pinna -tunnustuspalkinnon. Se myönnetään harrastemusiikin parissa työskentelevälle orkesterinjohtajalle, joka palkinnon saadessaan toimii aktiivisesti orkesterintyön parissa.  Tämän vuoden tunnustuspalkinnon saaja on varsinainen musiikin moniottelija. Minna Kajanderille puhallinmusiikki on sydämen asia ja sen hän on tuonut omalla pedagogisella toiminnallaan esille. Minna on toiminut monipuolisella urallaan mm. vaskisoitinten opettajana, kapellimestarina, rehtorina ja toiminnanjohtajana. Kaikilla asuinpaikkakunnillaan Minna on toiminut aktiivisesti ja innovatiivisesti puhallinorkesterien kapellimestarina sekä on kehittänyt niille uusia toimintatapoja ja yhteistyökumppaneita.  

Oman paikkakunnan lisäksi Minnalla on ollut näkökulmaa yhtälailla myös valtakunnalliseen ja kansainväliseen puhallinmusiikkiin. Suomen Puhallinorkesteriliiton hallitus sai nauttia Minnan työpanoksesta erityisesti lehtijuttujen ja henkilöhaastattelujen muodossa. Median ja ajankohtaisten asioiden seuraaminen on Minnalle tärkeää ja hän toi hallituksen kokouksiin näistä tuoreita ja perusteltuja näkökulmia erityisesti liiton toiminnan kehittämiseen. 

Minna Kajander on ollut lisäksi järjestämässä monia puhallintapahtumia, kuten Valtakunnallisia puhallinpäiviä, Ruskatrööttää ja Lieksan Vaskiviikkoja.


Tunnustuspalkinnon tarkoituksena on korostaa koulutuksellisen ja  alueellisen puhallinorkesteriharrastuksen merkitystä maamme kulttuurielämälle. Palkinto myönnetään harrastemusiikin parissa työskentelevälle orkesterinjohtajalle, joka palkinnon saadessaan toimii aktiivisesti orkesterintyön parissa. Palkintoa ei jaeta urasta kuin erityisestä poikkeustapauksesta. Tällöin kyse on kapellimestareista, joilla on ollut merkittävä ja pitkäkestoinen asema SPOL:n orkesteritoiminnan kehittämisessä. Sama henkilö voidaan palkita vain yhden kerran. 

www.spolli.com